Sunday, September 26, 2010

Israel Membina 53 ribu unit rumah di atas tanah Palestin sementara Washington tidak mengecualikan diri??


Penyelesaian perundingan antara Israel dan Otoritas Palestin nampaknya kini menemui jalan mati sehinggakan wujudnya kempen baru oleh Isreal dalam meneruskan pembangun haram di bumi palestin sebagai KUASA PENJAJAH! Haluan angin pendamaian kini terhenti lalu berubah arah kepada kempen angin pembangunan lantas ia sekaligus mengingatkan kepada rakyat palestin bahawa bukan masanya lagi untuk berteriak dalam meraikan musim perayaan, kini tiba masanya mereka untuk mempersiapkan diri mereka untuk berteriak menentang kezaliman. Seperti yang mereka telah jangkakan bahawa bangsa kejam dan zalim ini tidak mengenal erti keamanan lalu mengapa mereka bertegas berteriak mengenai keamanan dan keadilan?? Merekalah bangsa yang zalim!!
Sejak perayaan terakhir, mereka kelihatan bising dan kalut meletakkan batu asas bagi membina sebuah sekolah agama Yahudi di lingkungannya dan unit perumahan baru untuk penempatan Yahudi di Hebron, dan pada saat ini Washington diikuti usaha intensif untuk mencapai suatu kompromi untuk mengelakkan jatuhnya seluruh proses perundingan.

Israel hanyut dalam persiapan untuk pembangunan rumah dan mencari asas kukuh dalam menangani kempen barunya untuk pembangunan unit pemukiman baru dan sejauh manakah misi pendamaian ini??

0 ulasan:

Sambil Baca Sambil Dengar.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails
 

Tinggalan nota dari zikrie Copyright © 2009 Template is Designed by Islamic Wallpers